Druga OŠ: Obilježili Dan državnosti BiH

Povodom 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovcine, danas su održane prigodne priredbe u osnovnim i srednjim školama, a održavana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Živinice.

Svečanost u Drugoj osnovnoj školi Živinice započela je izvođenjem državne himne BiH, a potom je učenica Amra Aljić podsjetila na značaj 25.novembra u istoriji BiH, kada je održano prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu.

DirektoricA Druge osnovne škole Besima Jagodić se takođe govorila o istorijatu praznika koji obilježavamo, uz osvrt na aktuelno stanje u društvu. Da može bolje pokazala su djeca na jučerašnjem Bazarnom danu, kada su ostvarena značajna sredstva za nabavku školskih tabli, pa je sigurno da i BiH može bolje, rekla je Besima Jagodić.

Na sceni pozornice Druge OŠ potom su se smjenjivali učenici koji su izvodili recitacije i prigodne recitale. Učenik Ajdin Hurić ima mnogo uspjeha u oblasti literarnog stvaralaštva, dobitnik je i nagrada, a pročitao je svoju pjesmu pod nsaslovom Zavičaj me čini sretnim./Š.G./