Proteklih sedam dana u Drugoj osnovnoj školi Živinice protekli su u znaku realizacije manifestacije Sedmica mira.Održava se pod pokroviteljstvom MONKS-a TK, a u organizaciji Pedagoškog zavoda TK Tuzla i Kantonalnih i općinskih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola TK, treća sedmica maja 2015. godine posvećena je aktivnostima, predstavljanjima, druženjima učenika iz osnovnih i srednjih škola TK u okviru „Sedmice mira“.

Druga osnovna škola Živinice posvetila je veliku pažnju manifestaciji Sedmica mira, o čemu nam je direktor škole Rasim Muratović rekao.

“Bila je to prava revija učeničkog stvaralaštva, gdje su svakodnevno učenici nastupali sa pripremljenjim programom. Sedmica mira je pružila priliku svim učenicima i nastavnicima da pokažu svoj talenat, sve ono što su tokom dosadašnjeg školovanja učili u raznim sekcijama slobodnih aktivnosti. Učenici su se predstavili svojim literarnim radovima, folklorom, modernim plesovima, nastupali su horovi, drame, recitali, novinarska sekcija i drugi vidovi stvaralaštva”.

Na Sedmici mira predstavljeni su učenički radova iz likovne kulture na izložbi, novinarska sekcija je pripremila novosti na oglasnim tablama, a Civitas je još jednom potvrdio zaštu su najbolji na TK. Sedmica mira je manifestacija koja ima za cilj promicanje mira, tolerancije i dijaloga među različitim religijskim i etničkim zajednicama.

Vaš komentar na članak: