Danas je Druga osnovna škola Živinice bila domaćin opštinskom takmičenju učenika osnovnih škola iz nastavnog predmeta Hemija, za učenike IX razreda. Za takmičenje je prijavljeno svih 9 osnovnih škola sa područja općine Živinice, a ekipe su brojale po tri takmičra.

Zadaci za takmičenje bili su satavljeni iz osnovnog gradiva za VIII i IX razred osnovne škole.

“Nastojali smo biti dobri domaćini i obezbijditi potrebne uslove za sve takmičare, a kako smo saznali u razgovoru sa našim takmičarima gostima svi su zadovoljni, tako da očekujemo dobre rezultate”, kazali su nam članovi takmičarske ekipe Druge OŠ.

Otvaranje i pregled testova koje je pripremio Pedagoški zavod TK, izvršila je Komisija za takmičenje.

Nakon pregleda zadataka najviše uspjha imali su učenici Prve osnovne škole, koji su osvojili 266 bodova. Ekipa Prve OŠ Živincie nastupila je u sastavu Adila Alić, Ajla Mandalović i Halida Duraković.

Na drugo mjesto plasirala se Osnovna škola Gračanica, sa osvojenih 232,5 boda, a ekipa je nastupila u sastavu: Adisa Jusić, Fatima Numanović i Salko Užičanin.

Treće mjesto pripalo je domaćinima-Drugoj OŠ, sa osvojenih 199 bodova.Takmičarska ekipa Druge osnovne škole nastupila je u sastavu Amina Nuhić, Ilvana Meštrić i Amina Abadžić.

Na osnovu utvrđenih rezultata, na kantonalno takmičenje iz HEMIJE za učenike IX razreda, plasirali su se sljedeći učenici: 1.Alić Adila Prva osnovna škola 91 bod, 2.Duraković Halida Prva osnovna škola 90,
3.Mandalović Ajla Prva osnovna škola 85, 4. Jusić Adisa Osnovna škola Gračanica 83 i 5.Kovačević Admira Osnovna škola G.Živinice 82,5 bodova./Š.G./

Na slici: Takmičari maturanti u očekivanju rezultata testiranja znanja iz Hemije

Vaš komentar na članak: