Svjedoci smo digitalizacije, napredak tehnologije i interneta, koji su u mnogome izmijenili način života. Sve više vremena provodimo ispred ekrana, a sve manje čitamo. Ipak, ponuda u knjžarama je bogata. No, tek rijetki zastanu, a još rjeđi kupe knjigu. Ipak, čita onaj ko ima naviku i ko voli knjigu.

Kako bi sačuvali knjige od propadanja i zaborava, u Drugoj onovnoj školi su povodom Oktobra-Mjeseca knjige izvršili sve pripreme pa će sutra u 12 sati održati književne susrete sa piscima. Među učenike Druge osnovne škole dolaze pisci koje će predvodi popularni dječiji književnik Šimo Ešić.Uz dobre pjesme koje piše, Šimo Ešić je osnovao izdavačku kuću “Bosansku riječl” u Tuzli, a često organizuje i nagradne za najbolji izdavački poduhvat godine ili “Knjigometar”, kojim nagrađuje učenike koji se najviše druže s knjigama.

Osim druženja sa piscima u živiničkim školama, povodom Oktobra-Mjeseca knjige, mnogi prosvjetari će posjetiti Međunarodni sajam knjige u Beogradu, koji je otvoren juče./Š.G./

Vaš komentar na članak: