Danas je svim osnovnim školama općine Živinice zvono označilo početak nove školske godine. Tako je bilo i u Drugoj osnovnoj školi Živinice, koju pohađa preko 900 učenika. Poseban prijem upriličen je u popodnevnim satima za đake prvake.

U holu škole prvačićima i njihovim roditeljima, nakon intoniranja državne himne, obratila se direktorica Besima Jagodić. Pozdravila je prisutne i đacima poželjela puno uspjeha u prvom razredu.U školi je više prvačića nego prošle godine, tako da ih je sada oko 110, a to ovako komentira direktorica Besima:

“Poznata je činjenica da roditelji masovno napuštaju naš grad u potrazi za poslom i boljim životom i za razliku od drugih sredina kod nas je i dalje broj prvačića u porastu, što nas svakako raduje. Nakon intoniranja državne himne, koju smo imali za obje smjene učenika, đacima prvacima smo organizovali kreativnu radionicu, sa papirom i bojama, da vidimo šta će sa svojim učiteljima napraviti, a uz to počastićemo ih slatkišima, pa će im ovaj prvi dan ostati u sjećanju”.

Tokom ljetneg školskog raspusta u školi je mnogo urađeno na poboljšanju uslova za rad, o čemu dirketorica Besima Jagodić kaže:

“Obavili smo potrebno krečenje svih učionica i drugog školskog prostora, postavili smo i četiri nove table u učionice, a što je najvažnije uspjeli smo zamijeniti 40 prozora, ali je ostalo da se uradi još 29 otvora, što ćemo uraditi u narednom periodu.Takođe smo sanirali i krov, a u toku su pripreme za sanaciju odvodnje u dvorišitu škole. Za ovaj projekat smo dobili 6 hiljada KM za nabavku potrebnih cijevi, koje nam je odobrio DM, tako da ćemo za kišnih dana imati normalan pristup našoj školi, što do sada nije bio slučaj.Projekt koji nam je odobrio DM realizovat ćemo tokom druge sedmice”, rekla nam je direktorica Druge OŠ Živincie Besima Jagodić.

I u drugim školama na području naše općine bilo je posla tokom ljeta na saniranju raznih nedsotataka, kako bi se stvorili bolji uslovi za rad, a o tome drugi puta!/Š.G./

Vaš komentar na članak: