Danas su počeli upisi djece koja su stekla pravo za školovanje, pa je tako bilo i u Drugoj osnovnoj školi Živinice. Prošle godine u ovu javnu ustanovu upisano je oko sto mališana u prvi razred, a prema riječima direktora Rasima Muratovića i ovoga puta očekuju slične rezultate:

“Upis djece u prvi razred osnovne škole počeli smo jutros u 8 sati i otvoreni smo za njih do 14 sati. Tako će biti sve do petka, pa koristim ovu priliku da pozovem roditelje koji možda još ne znaju koji su termini za upis djece-da nam dođu i obave svoju roditeljsku dužnost. Podsjećam da trebaju sa sobom ponijeti rodni list djeteta i ljekarsko uvjerenje. Očekujemo upis oko sto novih đaka prvaka, za koje će se od strane odgovarajućih ustanova organizovati obavezna predškolska nastava u trajanju od 150 časova, a koja će početi 1.aprila”.

Školske komisije za prijem djece u prve razrede zadovoljne su pokazanim rezultatima rada i u razgovora sa djecom, koja su i prije nego što krene predškolska nastava, pokazali dosta dobra znanja!/Š.G./

Vaš komentar na članak: