Povodom 23. aprila, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, učenici bibliotekarske sekcije JU Druga osnovna škola Živinice posjetili su JU Gradska biblioteka Živinice. Običaj je u svijetu da se  tog dana značajnog datuma  razmjenjuju knjige i daruju dagoj osobi ili dragoj biblioteci. Zbog veoma oskudnog knjižnog fonda u bibliotekama učinici su istakli da bi im svaka knjiga dobro došla i poručili da svi koji imaju knjige koje im nisu potrebne  daruju biblioteci.

“Danas su naši učenici predstavili rad sekcije u Drugoj osnovnoj školi i o tome je govorila  učenica devetog razreda Merima Aljić. stihove su recitovali Azur Muratović, učenik trećeg razreda i Ajla Huskić učenica petog koja je napisala  nekoliko pjesama. Učenice Irma Jašarević, Elma Hamzić, Amina Umihanić su za Gradsku biblioteku uradile nekoliko ilustracija književnih djela”, kaže nam bibliotekarka u Drugj osnovnoj školi Živinice Hasnija Nukić.

Članovi bibliotekarske sekcije svakodnevno aktivno rade na popularizaciji knjge kao medija. Uradili su letak koji na jednostavan način govori o značaju čitanja, što je dobro došlo svim učenicima ove škole./Š.G./

Vaš komentar na članak: