Druga osnovna škola u Živinicama čini napore na poboljšanju uslova za rad, pošto je škola odavno izgrađena a malo se ulagalo u njeno održavanje. O dotrajalim vratima i prozorima za sada nema najava za poboljšanje, ali ono što mogu sa roditeljima i donatorima pokušat će. Tako su za srijedu, 9.novembar najavili Bazarni dan, a o čemu je riječ kaže nam direktorica Besima Jagodić:

“Nedavno smo dobili značajnu denaciju od Muftijstvo TK koje nam je doniralo komplet namještaj za kabinet islamske vjeronauke, koji se sastoji od 14 stolova, 28 stolica, tablom, te katedrom i foteljom za nastavno osoblje.Islamska zajednica Živinice za kabinet vjeronauke obezbijedila je podni laminat,a plafonjere džemat Rudara, tako da je komplet učionica obnovlejna, na čemu smo jako zahvalni.U saradni sa roditeljima organizovaćemo u narednu srijedu Bazarni dan, kako bi i na taj način došli do novca za opremanje naše škole. Na Bazarnom danu smo predvidjeli prodaju razne hrane koju će roditelji pripremiti kod kuće, kao i hranu koju su pripremile za zimnicu, a naš kraj je poznat po tim pravim domaćim proizvodima, kakvi su razni džemovi, pekmez, te salate, koje ćemo ponuditi svima koji nas posjete tog dana”, kaže direktorica Besima.

Dakle, učenici, nastavno osoblje i roditelji Druge osnovne škole najavljuju veliki Bazarni dan za srijedu, 9.novembra, pa je ovo pozivnica svima da dođu i po popularnim cijenama odaberu ono sto se ponudi, kako bi pomogli učenicima i kolektivu škole da poboljšaju uslove svakodnevnog rada./Š.G./

Vaš komentar na članak: