Završena je konkursna procedura o izburu direkotra škole i u Drugoj osnovnoj školi Živinice. Za direkotra ove javne ustanove izabrana je profesorica tehničkog odgoja i informatike Besima Jagodić, koja je na toj funkciji zamijenila dosadašnjeg direktora Rasima Muratovića. Svoj prosvjetarski rad Besima je započela  u Zenici, nastavila u Gračanici i Đurđeviku, a u Drugoj osnovnoj školi radi pet godina.

O prioritetima u radu ističe kako će nastojati pokrenuti aktivnosti na stvaranju boljih uslova za boravak i napredovanje učenika u školi, o čemu je rekla:

“Kao prioritet broj jedan je sređivanje infrasturukture- odvodnja kanalizacije. Poznato je kada kiša pada da voda poplavi dvorište i da učenici ne mogu ući u školu dok ne improvizujemo prelaz. Formirali smo tim koji će raditi na izradi i pokretanju projekata. Zajedno sa Vijećem roditelja pokrećemo rekonstrukciju podloge sale tjelesnog odgoja, koja je znatno oštećena i prijeti da se učenici na časovima mogu povrijediti. Pošto su na objektu škole dotrajali prozori i vrata, koji nisu mijenjani od izgradnje zgrade, radićemo na rješavanju ovog problema. Znamo da je za ovaj projekat potrebno mnogo novca, ali da ima mogućnosti da se to uradi. Takođe, među prioritetima je i ograda oko školskog dvorišta, te obogaćivnje knjižnog fonda u školskoj biblioteci”.

U Drugoj osnovnoj školi su pokrenuli projekat izmjene učioničkog namještaja, na čemu će se i dalje raditi. Kako doći do novca?- u Drugoj osnovnoj školi imaju rješenje:

“Mi smo po broju učenika među najbrojnijim školama u Tuzlanskom kantonu, gdje nastavu pohađa preko 920 đaka i moramo imati uslove rada prema pedagoškim standardima. Zato smo u saradnji sa Vijećem roditelja pokrenuli otvranja računa za donacije od nastavnika, roditelja, dijaspore i poduzetnika. Svi su spremni pomoći, kako bi djeca imala što bolje uslove za učenje i napredovanje”, kaže nam direktorica Besima.

Uz dobre uslove za rad ovdje očekuju još bolje rezultate u nastavnom radu. Direktorica Besima Jagodić je zadovoljna postignutim rezultatima na školskim takmičenjiam iz nastavnih predmeta:

“Ulazimo u završnicu takmičenja i zadovoljna sam onim što postižu naši učenici. Ovih dana u toku su takmičenja na nivou škola Tuzlanskog kantona i nadam se da ćemo imati učenike i za državno prvenstvo iz pjedinih disciplina. Tokom daljeg odgojno obrazovnog rada nastojaću poboljšati saradnju u kolektivu, poboljšati radnu disciplinu, kako učenika, tako i nastavnog osoblja. Ovih dana vršimo pripreme za obilježavanje 9.maja-Dana škole, kada ćemo organizovati školsku priredbu na koju ćemo pozvati roditelje, predsatvnike lokalne zajednice, Pedagoškog zavoda TK i Ministarstva obrazovanja Vlade TK”.

Pred menadžmentom Druge osnovne škole Živinice predstoji mnogo rada na poporavljanju uslova za odgojno obrazovni rad, a zahvaljujući velikoj želji i stručnosti za očekivati je da će sve što je planirano biti i provedeno u djelo, na zadovoljstvo učenika, škole i lokalne zajednice!/Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: