Danas je u Drugoj osnovnoj školi u Živinicama organizovana prezentacija struka i zanimanja Mješovite srednje škole Živinice. Ova odgojno obrazovna ustanova ispratiće uskoro oko 80 maturanata, za koje je danas predstavljen projekt MSŠ Živinice.

“Naša je želja da učenike upoznamo sa raznim zanimanjima koje mogu steći u našem gradu. Zato smo danas pozvali i poduzetnike, vlasnike firmi, koji će našim učenicima objasniti koje je zanimanje za njih najbolje i u koju srednju školu i zanat da se upišu. Zahvaljujem se svim pozvanim poduzetnicima koji su došli na današnju prezentaciju, a koju je peripremio menadžment MSŠ Živinice”, rekla nam je direktorica Besima Jagodić.

Menadžment MSŠ Živinice, inače najbolje srednje škole u TK, pripremio je 20-minutni film, koji predsatvlja sve škole ove odgojno obrazovne ustanove i u kojoj su učenici govorili zašto su izabranli baš tu školu? Direktor MSŠ Živinice mr.Ramiz Glavić je istakao:

“Mi po prvi puta sada dajemo prednost stručnim zanimanjima, preporučujem učenicima da dobro razmisle o svojim interesovanjima i da odaberu željeno usmjerenje, tj, jedno od zanimanja koje se može steći kod nas. Bitno je odabrati ono zanimanje koje pruža sigurnost u zapošljavanju po završetku školovanja”.

Živinički poduzetnici Nedim Halilović, Salih Kalajac, Faruz Tulumović, Nedžada Radić, Atif Šabanović, te predstavnici ELIN Motors Bosnia Maline, koji imaju uspješnu saradnju sa MSŠ Živinice, gdje učenici obavljaju stručnu praksu. Svi su izrazli spremnost da u svojim firmama mogu zaposliti mlade i stručne kadrove po završetku školovanja u MSŠ Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: