Vrijedni učenici u Drugoj osnovnoj školi Živinice danas su uspjeli dočarti zimu, na osnovu organizovane radionice. Snijega nema, djeca vole igre na snijegu, pa su danas svojom maštom dočarali zimske čarolije, kojih su svi željni. Pomoćnog materijala je bilo dovoljno, pa su vrijedne ruke mališana, uz pomoć mašte, napravile pravi zimski ugopđaj.

Danas je održana radionica na temu “Zima i zimske čarolije”, a realizovana je sa učenicima drugih i trećih razreda. Pored u čenika, učešće su uzeli i roditelji i na kreativan način su svi zajedno dočarali zimu i zimske radosti.

Na samom početku učesnicima radionice se obratila direktorica škole Besima Jagodić, koja im je zaželila puno sreće u radu.Tokom školskog časa na radionici su učenici pažnju posvetili izradi Snješka Bijelica, kojeg nikada ne mogu preskočiti i tokom prave zime i pravog snijega. Umjesto toga danas su uspjeli, uz pomoć nastavnica i roditelja, doačarati izgled Snješka, a kada uskoro snijeg napada imat će priliku “družiti” se sa “pravim pravcatim” Snješkom od snijega!/M.N./

Vaš komentar na članak: