Druga OŠ: Radionica na temu”Zimska tvornica zabave”

Danas su učenici drugih razreda i jedno odjeljenje trećeg razreda imali zadatak kreativnu radionicu pod nazivom “Zimska tvornica zabave”.

Cilj radionice je da djeca kroz kreativnu igru zadovolje svoje potrebe za stvaralačkim ispitivanjem svijeta, da se podstakne razvoj njihovih perceptivnih i intelektualnih funkcija, da vježbaju fine i krupne motoričke radnje i otkriju svoju kreativnost.

“Obilježavanje prvog dana zime, 21.decembra, takođe je jedan od ciljeva kreativne radionice, koji pomaže razvoj timskog rada i stvaralačkog mišljenja”, rekla nam je profesorica razredne nastave Greta Tadić Cirger.

Pedagog škole Mirela Nurkić je istakla da škola podržava organizaciju radionica:

“Odjeljenja drugih razreda prednjače po broju organizovanih radionica tokom godine i tu se radi o vrijednom aktivu nastavnog osoblja pomenutih odjeljenja, tako da oni rade složno, a osim djece uključuju i njihove roditelje u raidonicu. Ovoga puta pozvana su i sva djeca romske populacije, koja takođe pokazuju interesovanje za timskim radom”.

Radionicu su organizovale učiteljice Alma Hadžiabdić, Asima Muratović, Elvedina Mujagić, Greta Tadić – Cirger i učitelj dr.Asim Bojić./Š.G./