Danas je u Drugoj osnovnoj školi Živinice održana svečanost povodm 1.marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 8.marta-Dana žena. Učenici su izveli prigodan program sastavljen od recitacija, pjesmica, recitala i igrokaza, a nekoliko radova je iz vlastitog stvaralaštva članova literarne sekcije.

Svečanost je otvorena intoniranjem državne himne BiH, nakon čega je voditeljica programa Amira Mumić podsjetila na važnost praznika koji se obilježavaju. Direktor škole Rasim Muratović je istakao da su učenici i nastavno osoblje pripremili veoma dobar program:

“Nastavno osoblje i učenici su vrijedno radili tako da smo imali priliku vidjeti raznovrstan program. Želja nam je da učenici što više nauče o hiljadugodišnjoj državnopsti Bosne i Hercegovine, te značaju 1.marta-Dana nezavisnoti BiH. Pohvalno je za istaći da učenici imaju talenta i kada je riječ o vlastitom stvaralaštvu, u što smo se takođe uvjerili na današnjoj svečanosti”.

Učenica V razreda Amra Smajlović se bavi literarnim radom od prije dvije godine, a danas se predstavila pjesmom o Bosni i Hercegovini. I učenica VIII razreda Ajna Užičanin je izvela svoju recitaciju koju je sama napisala, pod naslovom “Da sve bude kao nekad”.

Nastavnice Aida Ćasurović, Mirela Efendić i Fikreta Selimović, zajedno sa nastavnicam razredne nastave, ukomponovale su veoma zanimljivu svečanost, koja je oduševila prisutne./Š.G./

Vaš komentar na članak: