Druga OŠ:Učenica generacije Belma Sakić

I u Drugoj osnovnoj školi Živinice za maturante je završeno osnovno školsko obrazovanje podjelom svjedočanstava.Uz to, već po tradiciji u svim školama, proglašen je i učenik generacije.U Drugoj osnovnoj školi za učenicu generacije proglašena je Belma Sakić.

Ova uspješna učenica najpre se po proglašenju za najbolju od prvog do devetog razreda zahvalila svima koji su joj pomogli da se domogene ove značajne titule:

“Kao učenik generacije Druge osnovne škole zahvaljujem se svojim roditeljima i nastavnicima koji su mi uvijek bili velika podrška u svemu, kao i mom bratu koji mi je bio uzor tokom školovanja. Predmeti koje sam najviše voljela i iz kojih sam postigla najbolje rezultate su fizika, njemački i engleski jezik. SŠto se tiče nastavka školovanja, planiram upisati Gimnaziju u Živinicama. Pošto se još uvijek nisam odlučila za svoje buduće zanimanje, smatram da je to jedna izuzetno jaka i idealna škola za mene koja nudi mogućnost upisivanja bilo kojeg fakulteta”, kaže nam Belma.

Tokom osnovnog školovanja Belma Sakić je osvajala prva mjesta na školskim takmičenjima iz njemačkog i engleskog jezika, kao i iz fizike i historije. Kao najbolja u svojoj školi stekla je pravo učešća na opštinskim takmičenjima i o tim rezultatima kaže:

“Učešće sam uzela na općinskim takmičenjima iz fizike, engleskog jezika, historije i matematike, kao i na likovnoj koloniji, a plasman na kantonalno takmičenje ostvarila sam iz fizike u osmom razredu. Ove godine sam se pripremala i planirala takmičiti iz fizike, njemačkog i engleskog jezika, ali zbog nedavne krizne situacije izazvane korona virusom, sva takmičenja su odgođena. Potrudit ću se da svoje stečeno znanje dokažem u nastavku školovanja”.

Belma Sakić je član Karate kluba Konjuh Živinice još od 2012. godine i nosilac je smeđe-crnog pojasa.

“Osim karatea, od 2012. godine sam također bila član KUD-a Živinice, gdje sam nastupala na raznim kulturno-umjetničkim manifestacijama. Pohađala sam kurseve njemačkog i engleskog jezika i s lakoćom položila B1 stepen. Uz sve navedene rezultate na koje sam veoma ponosna, kao redovni polaznik mekteba do 2019. godine, uspješno sam proučila cijeli Kur’an i time učinila hatmu”, kaže nam na kraju razgovora učenica generacije Druge osnovne škole Živinice Belma Sakić, kojoj poželjesmo još mnogo uspjeha tokom školovanja./Š.G./