U obrazovnom sistemu postoji veliki broj obrazovnih profila / zanimanja/.Jedan od njih je i frizer , vlasuljar , koji već nekoliko godina uspješno prolaze učenici u MSŠ Živinice , gdje uz stručni nastavni kadar i uslove u kojima se odvija praktična nastava uspješno se pripremaju za tržište rada , zanimanje frizer.

Zanimanje frizera je djelatnost u području usluga usmjerenih na njegu kose i brade, te estetskom uljepšavanju čovjeka. I ove školske godine uspješno je završila školovanje grupa od 31 učenika , koji su pristupili završnom ispitu i isti odradili izuzetno stručno svoj zadatak.Učenici su praktično odrađivali zadate zadatke i u isti su unijeli maksimalo zalaganje i kreativnost tokom rada , te stoga su uspješno završili završni ispit.

Poslije završene srednje škole učenici trećeg završnog razreda zanimanje frizera-vlasuljar pristupili su polaganju završnog ispita, pred komisijom u sastavu :
1.Dr.sc. Sead Noćajević, predsjednik komisije,
2.Samira Hurić, nastavnik praktične nasatve i
3.Džemila Muratović, nastavnik praktične nasatve.

Ispitu je pristupilo 31 kandidat , koji su prethodno ispunili sve uslove(dokumentacija , pismena tema iz završnog ispita ).Svi kandidati koji su pristupili polaganju završnog ispita(31) su svoje svoje znanje i kreativne sposobnosti iznosili na visokom i stručnom nivou , te stoga svi su kandidati od stran ekomisije ocijenjeni sa odličnom ocjenom za završni ispit.

Čestitamo i učenicima i mentorima koji su ih vodili kroz trogodišnje školovanje. Želimo da što prije osposobljeni učenici frizeri, dođu do zasluženog posla./N.Č./

Vaš komentar na članak: