mat

Maturanti živiničke Gimnazije nestrpljivo očekuju posljednje školsko zvono. U 6 odjeljnja ima 162 učenika završnog razreda i veoma su dobri đaci, sa zapaženim rezultatima u nastavnim i van nastavnim aktivnostima. Prolaznost će biti gotovo potpuna, pa će mnogi nastaviti svoje školovanje na višim i visokim školama.

Danas je bilo veselo, okupili su se ispred svoje škole i družili veći dio dana. Ipak, počelo je tužnim prisjećanjem na svog školskog drugara, prerano preminulog Osmana Šehića, čiji su mezar posjetili na Gradskom groblju i položili bukete cvijeća.

“Nakon posjete Osmanovom mezaru, zajedno smo organizovali šetnju kroz naš grad. Svaki razred je imao različite majice, tj. različite boje i natpisa, tako je na majicama našeg razreda pisalo “učenje je slatko ali ja sam dijabetičar”,  kreativni napisi bii su i kod  drugih, a i svi smo  se potpisali na svoje majice”, kaže nam maturantica Selma Jašarević.

Druženje maturanata organizovano je u okviru obilježavanja jubileja 50 godina Gimnazije Živinice, a  nastavljeno je na Gradskom bulevaru, uz kafu i osvejžavajuća pića. Uslijedio je povratak u školsko dvorište, na tribine i zajedničko snimanje i druženje s pjesmom./Š.G./

Vaš komentar na članak: