Članovi dramske sekcije JU Gimnazija Živinice pripremili su pozorišni komad pod nazivom Banke rade do 16 sati, sa kojom će učestvoati na 13.Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu. Na pripremi i realizaciji ovog zanimljivog dramskog djela radilo je 3o mladih glumaca, predvođeni profesoricom Almom Šahbegović.

Drama istovremeno prati živote 4 različite osobe. Kratki dijelovi iz njihovih života uvest će nas u svijet surove svakodnevnice kojoj se svako prilagođava na svoj način. Spletom okolnosti naći će se u pljački banke, gdje će ih pljačkaš uzeti za taoce. Pomalo čudna situacija pljačku pretvara u priču njihovih života u kojoj se isprepliću ljudske sudbine, želje i neostvareni ideali. Ova drama odslikava svakodnevne probleme našeg društva, punog predsrasuda.

Glavne uloge u predstavi tumače SEMIN AHMETOVIĆ, SEMIR MUSIĆ, SAMIRA MUJABAŠIĆ, ANDREA CIRGER, AHMED ALISPAHIĆ, MAJRA ŠABIĆ, LAMIJA MUMIĆ, SEGMEDINA ZLATKIĆ, EMRAH KRAJŠNIK, MELIKA SULJIĆ, SENAD KLOPIĆ i ADNAN IMAMOVIĆ.

Obavještavamo sve zainteresirane da će članovi dramske sekcije imati premijeru predstave “Banke rade do 16.00” u petak, 27.marta, sa početkom u 12,30 sati i to u prostorijama BKC-a Živinice.

Ovom predstavom članovi dramske sekcije žele dati svoj doprinos u borbi protiv rasizma i rasne diskriminacije, kao i doprinijeti unapređenju kulturnog života lokalne zajednice./Dženita Aljić/

Vaš komentar na članak: