Matursko veče za gimnazijalce Živinica večeras je uspješno organizovano. Povorka svečano uređenih djevojaka i mladića kretala se od zgrade Gimnazije do BKC-a Živinice, gdje su u obližnjem motelu Yet Star proslavili svoje posljednje zajedničko druženje.

Četiri godine školovanja ostaće im u nezaboravnom sjećanju, a o tome  Edita Ramić kaže:

“Mojih četiri godine u Gimnaziji bile su veoma uspješne, jer sam svaki razred, pa i ovaj posljdnji završila odličnim uspjehom. Uz druženje i učenje bila sam i na raznim takmičenjima, a najviše uspjeha imala sam kao član ekipe Prve pomoći naše škole. Nastaviću školovanja na Medicinskom fakultetu u Tuzli”.

Učenik generacije je Samir Halilčević, koji se proslavio odličnim učenjem i primjernim vladanjem, a poznajemo ga kao višestrukog šampiona TK iz matematike. Ovaj nastavni predmet mu je donio najviše uspjeha, pa će svoje školovanje nasatviti na Elektrotehničkom  fakultetu u Tuzli.

Emina Ramić je takođe odlična učenica:

“Najviše će mi nedostajati tribine na stadionu kraj naše škole, gdje smo najradije provodili vrijeme kada je odmor ili kada nemamo časova. Bila sam odlična u svim razredima i školovanje ću  nastaviti na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Selma Jašarević je riješila školovanje nastaviti na Višoj medicinskoj školi ili Filozofskom fakultetu, o čemu kaže:

“Bile su veoma uspješne ove četiri godine u Gimnaziji. Uz učenje stekli smo nezaboravno društvo i sada nam je žao što se rastajemo, ali i to je jednog dana moralo doći. Kada je riječ o nastavku školovanja još se dvoumim između Više medicinske škole ili Filozofskog fakulteta-odsjek razredne nastave, ali ću i to uskoro razriješiti”.

I danas su maturanti polagali svoje eksterne ispite, koje će završiti 162 učenika. Gimnaziju nije uspio završiti samo jedan učenik, koji će ponavljati IV razred, a jedan je upućen na popravni ispit.

“Veoma smo zadovoljni ovom generacijom maturanata, bili su izuzetni, sa srednjom ocjenom 4,1! Najbolji učenici po razredima  su: za I razred  Salih Šahbegović, II Naida Nuhanović, III Amina Aljić i IV razred Amra Muratović. Svi će nastaviti svoje obrazovanje na višim ili visokim školama, uglavnom tehničke nauke i medicina su prevagnuli, pa im želim puno sreće i uspjeha u nastavku školovanja”, rekla nam je pedagogica Gimnazije Mirjana Krešić.

Večeras je u Živinicama bilo još jedno veče za pamćenja, što su naši sugrađani propratili u velikom broju, kada su maturanti krenuli od Gimnazije predvođeni Duvačkim orkestrom Konjuha./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: