Nakon svečanog bajramskog izdanja, od sutra /petak/ na kioscima će se ponovo naći Glas Tuzlanskog kantona. U novom broju čitajte:

Porez na topli obrok problem za radnike, ali i poslodavce-Za ili protiv privrednog razvoja?

Nove promjene Pravilnika, izmjene zakona, donošenje odluka bez socijalnog dijaloga sa glavnim akterima, u konačnici bi mogli rezultirati kontra od željenog… na štetu privrednika, poslodavaca, radnika. Reformska agenda o kojoj se govori evo već godinu dana, konstantno stvara nova opterećenja. Je li to dobro za bh. privredu i inostrane investitore? Povodom toga razgovarali smo sa poslodavcima, sindikatima i vijećem investitora. Svi oni su saglasni u jednom- da se takve odluke ne donose polovinom mjeseca te da je za pozitivnu izmjenu nužan konstrukivan socijalni dijalog.

Čokoladni svijet Tuzla-Proširen asortiman proizvoda

Tražeći svoj put u svijetu poduzetništva, Eldan Alić iz Tuzle, osigurao je egzistenciju sebi i porodici pokretanjem radnje za proizvodnju slastica. Stečeno iskustvo u italijanskim ugostiteljskim objektima i zananje stečeno tokom učenja od najboljih, dalo mu je samopouzdanje i odlučnost da pokrene svoj obrt.

Otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo u Tuzli

-Nakon 12 godina uspješnog rada napravili smo novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i računovodstvo-FINra. Radit ćemo na terenu na kojem smo najjači. Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predavače i najbolje uslove za rad, izvrsne mogućnosti za praktičnu obuku i pristup svemu onome što FINconsult radi, a što im može pomoći u školovanju. Između, ostalog to je i licenca za pristup biblioteci od 14 500 stručnih knjiga, koju smo obezbjedili zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Ebsco kompanijom“, rekao je na svečanosti direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra doc.dr. Ismet Kalić i kao poseban kvalitet ove škole istaknuo opredjeljenje da studente, a sutra finansijske i računovodstvene stručnjake, podržavaju i nakon završetka studija.

ŽOK Smeč, Lukavac-Mlade odbojkašice ne znaju za granice

Uključivanje djeteta u sporske aktivnosti pomažu da se bitno poboljša motorika, fleksibilnost, maksimalno iskoristi genetsko naslijeđe te da svoje tijelo i duh održimo zdravim. Treninzi će pomoći da se manje vremena provodi uz računare i mobitele i da se više vremena koristi za druženje sa vršnjacima.

NAJAVA: Sajam na otvorenom u Tuzli-„Sa knjigom na Panoniku“

Povodom 16. Međunarodnih književnih susreta „Cum Grano Salis“ i dodjele nagrade „Meša Selimović“ u Tuzli od 04.8. do 14. 8. 2016. godine, Izdavačka kuća „BOOK“ doo Tuzla u saradnji sa redakcijom novine „Glas TK“ organizuje svoj, peti po redu, Sajam knjiga na otvorenom pod nazivom „Sa knjigom na Panoniku“
Sajam će se održati na platou Trga Slobode u Tuzli. Radno vrijeme Sajma je od 09.00 do 22.00 sati.

Vaš komentar na članak: