Glumac Dragan Marinković Maca gostuje u petak

Poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca, nakon brojnih rasprodanih sala, te nakon tri godine se vraća ponovo u Živinice sa regionalnom hit predstavom „Sunce tuđeg neba“.

Predstava će biti premijerno odigrana na sceni BKC-a Živinice 19 aprila, sa početkom u 20:00 sati.

U predstavi “Sunce tuđeg neba” Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka, koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom, tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa.Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković.Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena karte u pretprodajiiznosi 10 KM, dok je cijena na dan predstave 12 KM. Karte se mogu nabaviti u BKC-u Živinice i u caffe baru Živinajs./Kult produkcija/