Glumac Dragan Marinković Maca među Živiničanima

Danas u našem gradu boravi poznati bosanskohercegovački glumac Dragan Marinković Maca, koji će večeras u velikoj sali BKC od 20 sati izvesti predstavu „Sunce tuđeg neba“.Nakon što je s prijateljima svratio u kafe Živinajs prošetao je gradom.

Mada do 20 sati ima još mnogo, već u 10 sati Dragan Marinković Maca je stigao u Živinice i pitamo ga razloge ranijeg dolaska:

“Za Živinice me vežu mnoge uspomene, da samo podsjetim na Operaciju trijumf, u kojoj je učestvovao vaš i naš Adnan Babajić.Bilo je to prije 11 godina, kada je u toj “Operaciji” bilo mnogo obrta i ako se sjećate Adnan je htio napustiti taj Reality Show, ali sam ga nagovorio da ne odustaje, jer sam procjenio da je favorit.I ni ja ni Adnan se nismo prevarili, jer je bio pobjednik i tada je cio region bio uz Živinice.

Prošetao sam gradom, Bulevarom, koji je veoma lijep, a vidim danas akcija“Svi za čiste Živinice”, pa me to raduje da će građani dati svoj doprinos još ljepšem izgledu grada”.

Sinoć je Dragan Marinković gostovao u Tuzli, a o utiscima iz ovog grada kaže:

“Veoma sam zadovoljan prijemo na koji je naišla moja predstava”Sunce tuđeg neba”, tako da je veliki broj prisutnih bio oduševljen i ovacijama je nagradila moj trud i umjetnički dojam, što mi je bilo veliko zadovoljstvo.Predstava je aktuelna, jer želim na svojstven način ukazati na masovni odlazak mladih iz svoje zemlje, a to je”bolest” od koje nije imun cijeli region”.

I za kraj, Dragan Marinković Maca poziva na premijernu izvedbu “Sunce tuđeg neba”, gdje ovaj poznati umjetnik tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka, koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom, tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

Predstava će biti premijerno odigrana na sceni BKC-a Živinice večeras-19 aprila, sa početkom u 20:00 sati./Š.G./