Konkurs/natječaj za medijski doprinos informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta u BiH

 Sarajevo,18. oktobar /listopad – UNICEF-ov konkurs za najbolje novinarske radove koji doprinose informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta u BiH u skladu sa etičkim smjernicama o izvještavanju o djeci, produžen je do 15. novembra /studenog.

Konkurs je otvoren za sve radove objavljene od 01.11.2015. do 15.11.2016. godine u bilo kom bh. mediju, pod uslovom da su dostupni na internetu. Svaki novinarski rad koji ispunjava uslove konkursa, može prijaviti sam autor ili neko od urednika u medijima.

Najbolje radove odabraće žiri koji čine iskusni novinari,  dobitnici UNICEF-ove nagrade prethodnih godina, te stručnjaci iz oblasti zaštite prava djece, a ovogodišnja predsjednica je višestruko nagrađivana novinarka Maja Nikolić.

Teme prijavljenih novinarskih radova mogu obuhvatiti pitanja iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite, pravosuđa za djecu, kao i teme koje promovišu inkluziju, nediskriminaciju i poštivanje različitosti.

Podsjećamo, prilikom izbora najboljeg novinarskog rada vodiće se računa o sljedećim kriterijima:

  • Izbor temei procjena pozitivnog efekta u smislu promovisanja teme;
  • Odabir novinarskog ugla
  • Spisateljski stil za novine i web / audiovizuelna prezentacija za radio i televiziju;

Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada za najbolje novinarske radove u BiH biće dio aktivnosti obilježavanja 70 godina UNICEF-a. Detaljni uslovi i pravila konkursa dostupni sui na UNICEF BiH.

 O UNICEF-u

UNICEF se zalaže za prava i dobrobit svakog djeteta, u svemu što radi. Zajedno sa našim partnerima, radimo u 190 zemalja i teritorija kako bismo pretvorili obećanja u stvarnost, posebno se fokusirajući da dođemo onih kojima je to najpotrebnije, za dobrobit sve djece, posvuda.

Za više informacija molimo kontaktirajte:

 Nela Kačmarčik, UNICEF BIH, Sarajevo, Zmaja od Bosne b.b.

Tel: +387 33 293 612, Mob: +387 61 192 084

www.unicef.ba

Vaš komentar na članak: