Pred veliki koncert Bijelog dugmeta koji će se održati 04.juna 2016 g. na stadionu Tušanj u Tuzli, Goran Bregović je novinarki i muzičkoj urednici RTV TK, Barbari Pavljašević „otvorio srce“ i priznao mnoge stvari koje je nije rekao u drugim intervjuuima.

Možda i najzanimljivije pitanje je bilo, šta je to Gorana Bregovića „natjeralo“ da se odluči za ovaj koncert u Tuzli, koji bi trebao biti početak njihove BH turneje. Sasvim iskreno Goran je odgovorio:

  • Ovaj put se meni sviralo, pa sam ja zvao menadžera ( Fikreta Vukalića FANTOMAaut.) da napravi koncert, jer se meni sviralo. I sad Bijelo dugme svira onako kako ga ja zamišljam da bi bilo danas, nemoguće je da bi ostalo isto. Bijelo dugme se mijenjalo, uzmite prvu ploču i posljednju, vrlo malo toga zajedničkog ima. Tako da sad uživam, nije da podgrijavam nešto staro … imam osjećaj da radim kao nekad da moja muzika ide, traži publiku, sviram na mjestima na kojima i drugi naši sviraju, to je nešto što sam poželio zadnjih godina jer ja sviram po svijetu i vrlo malo naših imam ispred sebe a toga sam se poželio.

Pogledajte dio ovoga intervjuua …

https://www.youtube.com/watch?v=IXb0jZBK26M

Kompletan intervju možete pogledati u programu RTV TK, u nedjelju 29.maja 2016 g. od 18 sati.

Karte za ovaj najveći ovogodišnji koncertni događaj u BiH možete kupiti na www.kupikartu.ba i u CD Shopu MIDO u Tuzli./H.Dedić/

Vaš komentar na članak: