Gradska biblioteka: Druženje s pjesnikinjom Melidom Travančić

Gradska biblioteka Živinice nizom aktivnosti obilježava Oktobar-mjesec knjige. Jedna od tih aktivnosti je Druženje s pjesnikinjom Melidom Travančić.

Melida Travančić, doktor humanističkih nauka iz područja književnosti, autorica je dviju knjiga pjesama: “Ritual” i “Svilene plahte”. Dobitnica je treće nagrade “Mak Dizdar” za neobjavljenu knjigu pjesama na Manifestaciji “Slovo Gorčina” u Stocu. Za prvu knjigu pjesama “Ritual” dobila je nagradu “Anka Topić” za najbolju knjigu bh. pjesnikinja za period 2002.- 2008. godine.

Svilene plahte, njena druga pjesnička knjiga, objavljena je 2009. godine, a iste godine bila je u užem izboru za nagradu “Risto Ratković” za najbolju pjesničku knjigu autora s prostora Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Melida, osim poezije, piše i kratke priče i putopise, te se svojim radovima predstavila i na mnogim književnim konferencijama u našoj zemlji i inostranstvu.

O Melidi i od Melide se može mnogo toga lijepog čuti pa dođite da se družite s njom u petak, 13. 10. 2017. godine u 18 h u Tetar sali JU BKC Živinice.