Sve je spremno za neobičnu pustolovinu Lutka Nešutka u Gradskom pozorištu Živinice. Svečana premijera za živiničke mališane bit će upriličena sutra, 31.marta (četvrtak) u 18 sati, a dječicu čeka mnoštvo iznenađenja iz svijeta najljepših svjetskih bajki, navode iz Gradskog pozorišta.

Ovo je jedinstvena prilika da mališane vodimo kroz svijet mašte i zabave, a roditelje u djetinjstvo, istakao je dramaturg i reditelj predstave Zlatko Jugović.

Cijena karata je simboličnih 3 KM.

U bajkovit scenografski ambijent po izboru akademskog slikara Adisa ŠABANOVIĆA i realizaciji scenografa Suada AVDAGIĆA, smještena je monodramska maštarija za djecu po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka JUGOVIĆA i prefinjenoj glumačkoj naraciji Elmira KRIVALIĆA, hodeći kroz “Pustolovine veselog Lutka Nešutka”.

Riječ je o igrokazu za djecu, a naš Lutak Nešutak je oličenje simpatičnog pričalice-lutalice koji nas putujući tragom dječije mašte vodi snenim mozaičkim stazama do raznorodnih poznatih i manje poznatih zdenaca svjetskih bajki. Lutak je šoumenski nestaško koji kroz svoja hodoljublja svjetskim pozornicama zabavlja i Veliku i Malu publiku.

Svaki bajkoviti medaljon utkan u monodramsku fantazmagoriju – čini svojevrsnu minijaturnu integralnu cjelinu koja prošarana bezbrojnim – ali sa mjerom i ukusom ukomponovanim songovima…čine svojevrsnu muzičku paletu prijemčivu dječijem uhu, te iscrtavaju kićeni ram za “sliku” naših “Pustolovina veselog Lutka Nešutka”.

Ovo je još jedan u nizu poklona najmlađoj publici u produkciji Gradskog pozorišta Živinice. Naša lutalica i pričalica već snuje bezbroj novih bajkovitih iznenađenja za mališane diljem svijeta.

Vaš komentar na članak: