U bajkovit scenografski ambijent po izboru akademskog slikara Adisa ŠABANOVIĆA i realizaciji scenografa Suada AVDAGIĆA…smještena je monodramska maštarije za djecu po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka JUGOVIĆA i prefinjenoj glumačkoj naraciji Elmira KRIVALIĆA…hodeći kroz “Pustolovine veselog Lutka Nešutka” .

Riječ je o igrokazu za djecu, a naš Lutak Nešutak je oličenje simpatičnog pričalice-lutalice koji nas putujući tragom dječije mašte vodi snenim mozaičkim stazama do raznorraznih poznatih i manje poznatih zdenaca svjetskih bajki. Lutak je šoumenski nestaško koji kroz svoja hodoljublja svjetskim pozornicama zabavlja i Veliku i Malu publiku. Svaki bajkoviti medaljon utkan u monodramsku fantazmagoriju – čini svojevrsnu minijaturnu integralnu cjelinu koja prošarana bezbrojnim- ali sa mjerom i ukusom ukomponovanim songovima…čine svojevrsnu muzičku paletu prijemčivu dječijem uhu, te iscrtavaju kićeni ram za “sliku” naših “Pustolovina veselog Lutka Nešutka”.

Ovo je još jedan u nizu poklona najmlađoj publici u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, a svečana premijera bit će odrzana 24. marta, s početkom u 18 sati. Naša lutalica i pričalica već snuje bezbroj novih bajkovitih iznenađenja za mališane diljem svijeta./N.Č./

Vaš komentar na članak: