HO Elan: Potreban veći broj volontera

Nakon kraće pauze sa radom Humanitarna organizacija Elan iz Tuzle počela je raditi na novim projektima.
Kao i do sada, cilj ove organizacije je pružiti pomoć socijalno ugroženim ljudima, kao i djeci sa posebnim potrebama i mnogim drugima.

Podsjećanja radi, Organizacija Elan iz Tuzle svoju humanost pokazala je tokom raznih projekata a najviše pohvala dobili su za svoj rad tokom majskih poplava 2014. godine kada su u službi naroda obilazili razna ugrožena područja Bosne i Hercegovine.

Nakon kraće pauze H.O. Elan iz Tuzle krenula je sa novim projektima i idejama. Za nove projekte organizaciji su potrebni i volonteri starosne dobi od 17 do 30 godina sa područja Tuzle. No mnogi se raduju i posjetama javnih ličnosti iz svijeta estrade, mode i sporta te učlanjenju istih u klub pod parolom ”Humanost ispred svega”

– Tokom novog projekta ugostit ćemo mnoge javne ličnosti regiona sa kojima pregovaramo da postanu članovi naše organizacije. nadamo se da ćemo i ovaj put uspjeti u svojoj misiji – govori za naš portal predsjednik ovog udruženja Adnan Terzić te dodaje,

– Imamo mnogo apela tokom naše pauze i mnogo teških i tužnih životnih sudbina na koje se ne smijemo oglušiti. Situacija je veoma teška i hoćemo još više i jače da djelujemo u službi naroda. Djeca su gladna, ljudi su u bijedi i problemima, trebamo pokazati svi svoju humanost – završava Terzić.

Ako ste u mogućnosti i vi da budete dio ovog udruženja iz Tuzle i želite na neki način pomoći, javite se udruženju putem njihove stranice klikom na slijedeći link:  https://www.facebook.com/elantuzla/