Minula školska godina označila je kraj rada nastavnika Šemse Maslića, koji je radio u Osnovnoj školi Gračanica. Šemsko je bio nastavnik biologije, a veliki dio radnog staža proveo je i kao pomoćnik direktora. Cio radni vijek od 40 godina krasio je njegov predan rad sa mladima, po čemu je bio uzor, posebno mlađim kolegama.

Bio je član Aktiva nastavnika biologije, hemije i kulture življenja. Članovi Aktiva pripremili su mu ispraćaj, o čemu je rekao:

“Ovo me je posebno dirnulo, a poklon koji su mi uručili uvijek će me sjećati na divne trenutke provedene među kolegama i učenicima. Sada kada se osvrnem na pređeni put, zadovoljan sam postignutim u svom radu i mislim da sam dao doprinos odgojno obrazovnom radu u ovoj sredini gdje sam bio zaposlen. Lijepo je sada sresti se sa svojim bivšim učenicima, a sada uspješnim odraslim ljudima i to je najveći ponos nas prosvjetara”.

Kolega dr.Sead Noćajević ističe kako je bilo zadovoljstvo sarađivati sa nastanikom Maslićem:

“Svi smo ga dobro poznavali, ustvari zajedno smo odrastali i radili, a u Aktivu je njegov doprinos bio veliki. Zahvalni smo mu što je to jedan od uzornih kolega, koji je sav svoj radni vijek posvetio struci. Učlili smo od njega i zato mu veliko hvala”!

Prigodan poklon na rastanku Šemsi Masliću uručila je kolegica biolog Arsena Selić./Š.G./

Vaš komentar na članak: