JU BKC: Klub čitalaca sve aktivniji

Već tri mjeseca postoji Klub čitalaca Gradske biblioteke Živinice, gdje se svake druge srijede okupljaju najvrijedniji čitaoci kako bi razmijenili svoja čitateljska iskustva.

Ideja je prije svega bila potaknuti druženje i stvoriti nova poznanstva jer se u ovim vremenima ljudi rijetko sastaju. Bibliotekarke Amra i Jasmina uvijek pripreme neku zanimljivu temu za ova druženja, gdje se pored informacija o novim knjigama, budućim promocijama, dobije i kafa koja se može popiti u ugodnom društvu.
Ovo je izvanredan način da se dobiju povratne informacije od korisnika biblioteke, te da se razmijene informacije među ljudima istih interesovanja. Na ovaj način biblioteka čitaocima postaje njihova dnevna soba u kojoj piju kafu i razogaraju o opuštenim temama.

Pjesnikinja Mira Boro redovna je na ovim druženjima, kaže da joj je Klub čitalaca obogatio život, i da se tu među svojim prijateljima jako lijepo osjeća. Voljela bi da u klubu vidi neka nova lica, ali razumije da nekima ne odgovara termin jer su tada na svojim radnim mjestima.

Možemo očekivati da će zimski dani biti idealniji za ovakva druženja uz kaficu, gdje će se okupiti veći broj naših građana koji se zanimaju za knjigu, i na taj način dati jače značenje ovoj lijepoj priči koja je proistekla iz Gradske biblioteke Živinice./Emir Nišić/