JU BKC: Završena manifestacija umjetnosti za djecu

Predstavom “Aska i vuk” sinoć smo zatvorili Prvi festival umjetnosti za djecu, “Živinice 2018”.
“Hvala svima koji su bili dio projekta, kao i onima koji su nam pomogli da ga organizujemo. Uprkos nepredviđenim situacijama, mi smo ga završili i ponosimo se svim učesnicima radionica, djecom i njihovim roditeljima, koji su protekle sedmice od 18:00 sati bili u BKC-u. Festival smo realizirali u okviru naše misije “Stvarajmo nove, bolje i kulturnije generacije”, rekao je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić povodom završetka ove uspjele kulturne manifestacije.

Vjerujemo da su djeca upoznala nove prijatelje, mnogo šta naučila i fino se zabavila, tj. da su bogatija za jedno novo, nezaboravno, iskustvo.

Pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministrarstvo za kulturu, sport i mlade TK i načelnik dr.Samir Kamenjaković. Nadamo se da će i ubuduće JU BKC Živinice imati podršku, jer je ovo bio tek početak.

Iz JU BKC Živinice, povodom završetka manifestacije “Stvarajmo nove, bolje i kulturnije generacije”, poručuju-“Vidimo se djeco i iduće godine u novembru”./Tim za medije/