Danas je počela nastava u osnovnim i srednjim školama općine Živinice, ali i u Dječijem obdaništu. U pedagoškoj 2015/16. godini, Javna ustanova Dječije obdanište Živinice, nudi nove usluge za Korisnike usluga produženog boravka, boravak u obdaništu i odvođenje i dovođenje djece u Drugu osnovnu školu.

Direktorica JU Dječije obdanište Živinice dr.Edisa Šljivić je zadovoljna upisom djece u novu nastavnu godinu:

“Poznato je da smo Program predškolskog odgoja u potpunosti realizovali za prošlu školsku godinu, da je 559 djece dobilo pedagoški karton u okviru 25 odgojnih grupa na području općine i 32 pedagoških kartona za djecu upisanu u naš redovni program Ustanove. Ove školske godine u našu ustanovu upisao je oko 180 djece i mi smo zadovoljni tako velikim odzivom i povjerenjem koje roditelji imaju u naš rad. Nastojaćemo i ove godine realizovati naše programske zadatke u cjelosti, na zadovojstvo djece, roditelja i zaposlika JU Dječije obdanište Živinice”.

Ustanova omogućava smještaj za cjelodnevni boravak djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina. Djeca koja su ove godine upisana u Dječije obdanište raspoređena su u odgojne grupe: jasličke odgojne grupe, mlađa, srednja i starija grupa, te  grupa djece na programu produženog boravka.

Vaš komentar na članak: