JU Dječije obdanište: Mališani učili pekarski zanat

Za mališane JU Dječije obdanište Živinice nema predaha ni u Novoj godini.Osim redovnih aktivnosti i svakodnevnih igara, danas su imali radionicu o pripremanju uštipaka, u čemu su im pomagali zaposleni firme Mlin i pekara Ljubače.

Direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andalić ističe dobru saradnju sa ljubačkim pekarima, pa ni rezultati nisu izostali:

“Bila je to lijepa radionica o pripremi uštipaka, u saradnji sa firmom Mlin i pekara Ljubače. Za razliku od nekih drugih radionica ova je bila veoma interesantna za djecu, jer su uz ručak imali”svoj”proizvod i umjesto hljeba jeli su uštipke sa grahom, koji je danas bio na meniju.Predsatvnica Pekare Erna Hadžić je donirala razne vrste brašna za našu kuhinju, tako da imamo dobru saradnju sa ovom poznatom firmom.Djeca su imala priliku upoznati svojstva brašna i način pravljenja pogačica, kifli, lepina i uštipaka.Drago nam je da su djeca uživala tokom svojih aktivnosti na radionici, a takođe i prilikom konzumiranja za vrijeme ručka. Ovim putem se zahvaljujem Erni i zaposlenicima Mlina i pekare Ljubače na nesebičnoj saradnji, kao i podršci u radu Dječijeg obdaništa”.

Današnja tema o zanatima predviđena je Godišnjim planom i programom Dječijeg obdaništa, tako da su danas djeca upotpunila svoja znanja.Današnjoj radionici bili su prisutni i aktivno sarađivali mališani dvije starije grupe, koji će naredne školske godine krenuti na redovnu nastavu u prvi razred./Š.G./