JU Dječije obdanište: Nek je svima sretna godina Nova

Već po tradiciji, u okviru Dana dječijih radosti, u JU Dječijem obdaništu Živinice organizuje se prigodan program, pa je tako bilo i danas.

U prigodnom programu učestvovala su sva djeca ove javne ustanove i predstavila se uspjelim nastupima iz folkora, drame, ritmike, horskog muziciranja, recitala, modernih plesova i to u gotovo svim uzrasnim grupama.

Dječije obdanište pohađa 220 mališana svrstanih u 9 odgojnih grupa.Oduševljenje mališana bilo je najveće kada se na vratima pojavio Djed Mraz, kojem su odmah otpjevali pjesmu Zvončići, zvončići, kojom su mnogo obradovali svog današnjeg gosta. U vođenom razogovru Djed Mraz je saznao da su djeca poslušna u obdaništu i kod kuće, pa ih je nagradio poaketima, uz obećanje da će tako biti i naredne godine, ukoliko budu dobri i uspješni kao do sada!

Direktorica JU Dječije obdanište Sabina Andalić je zadovoljna načinom na koji su se djeca danas predstavila:

“Ovo je naša tradicionalna manifestacija koju održavamo svake godine. Tu djeca pokažu sve ono što su naučila boravkom u našoj javnoj ustanovi, a puno su pokazali. Izveli su bogat kulturno zabavni program, pa pohvale osim djece zaslužuju i naše odgajateljice. Koristim priliku da svoj djeci, roditeljima i našim sugrađanima čestitam i poželim sretnu Novu godinu, kao i božićne blagdane za one koji ih slave”.

I na kraju programa u veselju je proteklo druženje sa Djeda Mrazom koji nije žalio paketiće, koje je podjelio svim mališanima i još se s njima fotografisao za uspomenu i dugo sjećanje./Š.G./