Ove školske godine u JU Dječije obdanište “uselilo” se više polaznika nego ranijih godina. Osoblje Dječijeg obdaništa nastoji učinite sve da im boravak u ovoj ustanovi bude zanimljiv i koristan. Tako je ovih dana priveden kraju umjetnički rad banovićkog slikara Adnana Durakovića, koji je trpezariju Dječijeg obdaništa učinio zanimljivim mjestom za boravak djece:

“Naša trpezarija dobila je sasvim novi izgled. Zahvaljujemo se soboslikaru Adnanu Durakoviću koji je bez ikakve naknade obradovao naše mališane, a i sve zaposlenike. Djeca su oduševljena, jer se na zidovima sada nalaze junaci iz njihove mašte i mnogo toga zanimljivog”, kaže nam direktor JU Dječije obdanište Živinice Bekir Hasnagić.

Adnan Duraković je autor mnogih poznatih radova u Tuzlanskom kantonu i šire. Osvježio je i uljepšao pozanti banovićki kafe Korzo, u koji mnogi rado dolaze. Adnan svojm maštom vraća izgled starih bosanskih “šeperuša”, ali isto tako sa velikim uspjehom nas vraća hiljade godina nazad u svijet egipatskih Faraona, čije skulpture su prava remek djela. Mnogo toga je ovaj umjetnik inovirao i napravio za ljepši stil življenja, kakav je ovih dana primjetan i u Dječijem obdaništu Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: