U popodnevnim satima JU Dječije obdanište Živinice upriličilo je svečanu podjelu pedagoških kartona svojim doskorašnjim polaznicima, koji su u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi proveli svoje rano djetinjstvo-od jaslica do polaska u školu.

O ovoj važnoj etapi u životu djece direktorica JU Dječijeg obdaništa Živinice Sabina Andelić kaže:

“Ovo je bio veliki trenutak za malu našu djecu, njihove roditelje i nas zaposlenike ustanove.Od naredne školske godine oni polaze u školu i ono što su kod nas naučili proteklih godina dobro će im doći za uspješan dalji razvoj.Danas smo tim povodom organizovali druženje sa roditeljima i djecom, podjelili smo pedagoške kartone i pohvale koje su zaslužili. Cijela nastavna godina protekla je u najboljem redu, a dio onog što su naučili polaznici Dječijeg obdaništa pokazali su 18.maja, kada smo organizovali u velikoj sali BKC Završnu manifestaciju stvaralaštva”.

Od 1.do 8.juna JU Dječije obdanište je raspisala oglas o prijemu djece u narednoj nastavnoj godini od septembra mjeseca. Prijavio se rekordan broj roditelja koji žele djecu upisati u ovu javnu ustanovu:

“Nikada do sada nismo imali 250 prijava za upisom djece i to nadmašuje naše kapacitet.Ali, nastojaćemo obezbijediti potrebne uslove tokom ljetnjeg raspusta, kako bi udovoljili što većem broju roditelja. U toku je utvrđivanje konačnog spiska primljene djece i objavićemo spisak na oglasnoj tabli Ustanove. Osim redovnih polaznika imat ćemo i produženi boravak za djecu koja pohađaju školu od I do IV razreda, gdje smo takođe limitirani prostorom. Ali, nastojaćemo i to na vrijeme riješiti, kako bi primili što više školaraca”, kaže nam direktorica Sabina Andelić./Š.G./

Vaš komentar na članak: