Danas je u JU Dječije obdanište Živinice organizovan prigodan program za članice sekcije Zlatna dob pri Crvenom križu Živinice. Djeca su izvela recitacije, folklorna grupa je igrala narodna kola, a hor je takođe imao zapažen nastup.

I članice Zlatne dobi nisu ostale dužne, pa je Mira Boro recitovala za njih pjesmicu Visibaba, uvijek drag i zanimljiv prvi vjesnik proljeća. Posebno iznenađenje, osim lijepog nastupa i održane priredbe, bile su čestitke, urađene u vlastitoj kreativnoj radionici, kao i karanfil na dar povodom 8.marta-Dana žena.

Direktor JU Dječije obdanište Živinice Bekir Hasanagić je rekao da je ovo bio njihov znak pažnje prema pripadnicama Zlatne dobi, koje, uz ostale aktivnosti, podupiru humanitarne akcije u gradu:

“Mi smo razmišljali kako da obilježimo 8.mart-Dan žena i sjetili smo se naših sugrađanki iz Zlatne dobi, za koje smo danas pripremili program i vidjeli smo da su bile zadovoljne ovim malim iznenađenjem koje su im djeca priredila. Nakon programa i uručenih darova organiuzovali smo i druženje uz zakusku, tako da je njihov boravak u JU Dječije obdanište, nadam se, bio ugodan uoči sutrašnjeg praznika”.

Predsjednica Zlatne dobi Fatima Hadžiabdić-Ćiba zahvalila se djeci i zaposleinicima JU Dječije obdanište na lijepom prijemu, kojeg će se još dugo sjećati!/Š.G./

Vaš komentar na članak: