Danas je u Dječijem obdaništu Živinice održana zanimljiva priredba mađioničara iz Kalesije Seada Javrića-poznatijeg po nadimku Sejo Magi. Radoznaloj djeci Magi se predstavio magićnim vještinama sa maramama, knjigama, lopticama, sviijećem, balonima, kanapima i sličnim rekvizitima, a sve to uz uspostvaljenu saradnju sa djecom.

“Djeca vole magiju, posebno kada i njih uključim u aktivnosti. Sve ove vještine- čarolije kroz igru i zabavu na lagan i zanimljiv način razvijaju kod djece maštu, te komunikativne i kreativne sposobnosti”, kaže nam mađioničar Sejo.

Direktor JU Dječije obdanište Bekir Hasanagić nastoji djeci organizovati više raznih sadržaja, kako bi im boravak u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi bio zanimljiv:

“Povremenim organizovanjem priredbi razbijamo monotoniju, a mađioničar je podstakao djecu da na zanimljiv način razvijaju svoju maštu, jer po onoj narodnoj “dječija mašta može svašta”, a s mađioničarem pogotvu. Imao je prikladne tačke za ovaj uzrast, tako da su djeca bila oduševljena. U naredni četvrtak ćemo ugostiti srednjoškolke iz Frizerske škole koje će našoj djeci praviti frizure, pa će i to doprinijeti da im boravak ovdje bude zanimljiviji i kreativniji”.

Djeca su danas bila razdragana načinom na koji ih je zabavio mađioničar Sejo, pa je kombinacija dječijeg smijeha i zanimljivih trikova za sve bio poseban doživljaj./Š.G./

Vaš komentar na članak: