Predvečerje 18.maja ukrasili su polaznici Javne ustanove Dječije obdanište Živinice, koji su večeras nastupili na velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra i u preponoj velikoj sali pokazali koliko su naučili iz raznih oblasti stvaralaštva.

Tradicionalna manifestacija “Završnog dječijeg stvaralaštva”, koju su pripremili polaznici i vrijedno osoblje ove odgojno obrazovne ustanove, privukla je veliku pažnju ropditelja, familije i građana, pa je velika sala bila pretjesna da primi sve zainteresovane za ovu manifestaciju.

Prisutni su bili oduševljeni programom mališana Dječijeg obdaništa. Tako je na bogatom repertoaru publika mogla vidjeti uspjele nastupe drmaske sekcije, hora, folklora, plesnih grupa, recitatora i drugih sadržaja kulturnog stvaralaštva.Nastupili su mališani iz mlađe, srednje i starije, te školske grupe.

Okupljenim posjetiocima programa Završne dječije manifestacije obratila se direktorica JU Dječijeg obdaništa Sabina Andelić, koja se osvrnula na protekli period od osnivanja ustanove i rezultate koje je decenijama postizala. Posebno se zahvalila svim odgajateljicama i direktorima koji su svih proteklih godina učinili mnogo u odgojno obrazovnom radu sa najmlađim.

Posebno se osvrnula na teške uslove rada i potrebu da se poboljšaju uslovi za boravak naših najmlađih sugrađana, proširi prostor i omogući svim roditeljima da na ovaj način zbrinu svoju djecu. Posebno je naglasila uspješnu saradnju sa osnovnim školama, pa je zahvaljujući toj saradnji nedavno završen ciklus predškolskog obrazovanja, kojim je bilo obuhvaćeno oko 600 predškolaca.

Prisutnim na Završnoj manifestaciji dječijeg stvaralaštva obratio se općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković i predsjedavcajući OV Živinice Hamdija Numanović, koji su poželjeli puno uspjeha u radu ove odgojno obrazovne ustanove./Š.G./

Vaš komentar na članak: