JU Dječje obdanište: Održan uspio mini koncert

JU Dječije obdanište Živinice ovih dana ima niz aktivnosti, a jedna od njih je i današnje gostovanje učenika Osnovne muzičke škole, koja uspješno djeluje pri Prvoj OŠ Živinice.Danas su mališanima obdaništa priredili prigodan koncert.

„Mladi muzičari Osnovene muzičke škole su izveli djela klasika tako da je mini koncert u potpunosti uspio. Naša djeca su pažljivo slušala uspjele izvedbe djela klasika, pa su i sama poželjela da pohađaju tu školu i nauče neki od instrumenta kada za to dođe vrijeme.Mini koncert održan je u okvriu manifestacija povodom dolaska Nove godine, koje realizujemo u saradnji sa našim roditeljima“, rekla nam je direktorica JU Dječijeg obdništa Živinice Sabina Andalić.

Profesorica mr.Sabina Muminović je zadovoljna saradnjom i pažnjom mališana na mini koncertu pa je rekla da će ponovo posjetiti Dječije obdanište iduće godine!

„Mnogi naši učenici nekada su pohađali Dječije obdanište, pa su sa zadovoljstvom prihvatili prijedlog da danas gostujemo u njihovoj bivšoj“kući“.Učenici su iz dvije klase harmonika, a izvedena su djela klasika, sevdalinki i raznih narodnih pjesama, pa smo na kraju izveli i popularne Zvončiće, koji se pjevaju i izvode u ovo doba godine, u aranžmanu mr.Harisa Muminovića“.

Tako su učenici Osnovne muzičke škole uljepšali dan polaznicima Dječijeg obdaništa, a program je izveden pod naslovom „U susret praznicima“./Š.G./