JU Gimnazija: Nove učionice za učenike

gimnazija

Pred sutrašnji početak nastave u drugom polugodištu danas je svečanim presjecanjem vrpce upriličeno stavljanje u funkciju dvije učionice u Javoj ustanovi Gimnazija Živinice. Time su se stvorili povoljniji uslovi za odgojno-obrazovni rad ove javne ustanove.

Vrpcu na vratima novih učionica presjekli su općinski načelnik Hasan Muratović i diretkor Gimnazije Tihomir Vasić.

“Ovo je dokaz kako se na principu sufinansiranja može mnogo učiniti. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, zajedno sa sredstvima općine Živinice finasirali smo rekonstrukciju školskog prostora u Gimnaziji, koja je izdvojena iz satsva MSŠ Živinice i sada djeluje kao samostalna javna ustanova. Takođe smo i u Mješovitoj srednjoj školi omogučćili da otvori nova zanimanja u skladu sa potrebama tržišta rada. Ovo danas je značajan dan za naše školstvo, jer svaki kvadratni metar prostora u ovim teškim vremenima mnogo znači”, rekao je načelnik općine živinice Hasan Muratović.

Rekonstrukcija školskog prostora obavljena je septembra mjeseca, ali nedostajalo je sredstava za školslki namještaj, pa je sufinasiranjem riješen i taj problem, o čemu je direktor Gimnazije Tihomir Vasić rekao:

“Rekonstruisali smo prostor zbornice i kancelarije direktora, tako što smo dobili dvije učionice i kabinete, dok je kancelarija direktora izmještena na drugu lokaciju. Rekonstrukciju prostora i nabaavku namještaja zajednički su pomogli resorno Ministarstvo i općina Živinice, tako što je Ministarstvo izdvojilo 12 hiljada KM, a općina Živinice 4 hiljade KM. Zato se u ime naših zaposlenika i učenika zahvaljujem na pomoći oko proširenja učioničkog prostora u Gimnaziji”.

Školaski namještaj je kvalitetno uradila firma Konjuh, čiji radnici još jednom dokazuju kako bi ovom preduzeću trebalo pomoći da intentzivnije krene u proizvodnju namještaja.

Svečani ispraćaj u mirovinu profesora Amira Adrovića

Nakon otvaranja novih učionica zaposleni Gimnazije i Sindika organizovali su svečani ispraćaj u penziju profesora matematike Amira Adrovića. Direktor Gimnazije se zahvalio profesoru Amiru na predanom i uspješnom radu tokom svih godina provedenih u Gimnaziji i istako njegov doprinos opštem uspjehu vrednovanja ove javne ustanove.

Predsjednica Sindikata Gimnazije Olivera Kulić je uručila poklone-mobilni telefon i umjetničku sliku, djelo Osmana Šarića.

“Hvala kolegama koji su mi pripremili svečani ispraćaj u penziju, ovo je svakako veliki trenutak za mene. Bilo mi je zadovoljstvo i čast raditi u ovom kolektivu, među ovako dobrim kolegama i učenicima. Ponosan sam što sam bio profesor tako uspješnim, nekada učenicima, a sada vrsnim stručnjacima svog posla, koji žive i stvaraju širom svijeta”, reako je profesor Amir Adrović./Š.G./