Već po tradiciji Javna ustanova Gimnazija Živinice pred kraj školske godine proglašava učenika generacije. Za tekuću školsku godinu to je Lejla Mulavdić. U školskom dnevniku i svjedodžbama Lejla je upisivala same petice, ali bila uspješna i na raznim takmičenjima.

Lejla je osvojila prvo mjesto na državnom takmičenju BiH iz njemačkog jezika 2015. godine, dvije godine kasnije bila je drugo mjesto, a tri puta osvajala je prva mjesta na katonalnim takmičenjima iz njemačkog jezika. Uz to upisala je i jedno treće mjesto na TK iz genetike i biotehnologije. To je samo dio onog što je postigla, mada bi nabrajanje njenih rezultata i iz ostalih disciplina zauzelo mnogo prostora. O svom uspjehu Lejla Mulavdić kaže:

“Veliko hvala dugujem svim profesorima, direktoru i svim osobama koje su velikim dijelom učestvovali u izgradnji moje ličnosti. Od prvog polaska u školu naši učitelji, nastavnici i profesori su nam nesebično pomagali i davali ono najbitnije u životu, a to je znanje. Ne želim praviti razlike među profesorima, ali moram istaći one koji su se sa mnom borili na takmičenjima i potrudili su se da moj rad u proteklom periodu bude zapažen. Zahvaljujem se profesorici Aleksandri Nukić, mojoj mentorici iz biologije, ali posebno profesoru Mensuru Nuhanoviću. Na ovaj način želim da istaknem njegov trud, rad i zalaganje. On mi je bio u prethodne tri godine istinski mentor i prešao je mnogo padova i uspona sa mnom. Mnogo mi je pomogao što sam, između ostalog, bila i šampionka BiH iz njemačkog jezika i zato će mi uvijek biti svijetla tačka u sjećanju”.

Lejli Mulavdić ostaće u trajnom sjećanju druženje sa učenicima i učenicama IV-1 razreda, sa kojima je doživjela nezaboravne trenutke:

“Ja sam došla u drugi razred Gimnazije, jer sam prethodno pohađala Medicinsku školu i tada se moja porodica đačka povećala za 19 članova, tj. učenika. Našli smo se zajedno u razim situacijama, kako lijepim, tako i onim manje lijepim. Za sve ono zajedno doživljeno jedno velkiko hvala njima, ali i mojoj razrednici Sabini Hadžić Ćosić. Uvijek kažem IV-1 zaista ste nemogući, ali i neponovljivi. Svim prijateljima koji nisu dio mog razreda želim takođe uputiti veliku zahvalnost, svi su me bodrili u mojim bitkama i pomogli mi da uvijek ostanem prizemljena”.

Ipak, Lejla Mulavdić kaže da su najzaslužnije osobe za priznanje koje je dobila proglašenjem za učenicu generacije JU Gimnazija Živinice njeni roditelji, bez čije upornosti, istrajnosti i strpljivosti, ne bi postigla ono što je danas.

“Roditelji, majka Mevla i tata Ševket,  su mi bili najveća podrška i trpili me u nesnošljivim trenucima pred takmičenja i hvala im što su mi omogućili uslove da dam sve od sebe, jer je sigurno da u drugačijem okruženju ne bih postigla rezultate koje sam ostvarila tokom školovanja”, rekla nam je na kraju uspješna maturantica Lejla Mulavdić, koja će svoje obrazovanje nastaviti na studiju farmacije./Š.G./

Vaš komentar na članak: