U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra svečano je obilježen 9.maj-Dan Javne ustanove Gimnazija Živinice. Tim povodom održan je prigodan kulturno-zabavni program, kojem je prethodilo intoniranje državne himne BiH, kao i obraćanje zvaničnika škole i gostiju..

Direktor Gimnazije Sanel Mumić je podsjetio da ova odgojno obrazovna ustanova zauzima vodeće mjesto u Tuzlanskom kantonu, kada je u pitanju vrednovanje rada škola po postignutim rezultatima iz učenja i vladanja.

“Gimnazija Živinice bivstvuje više od pola stoljeća. Mi pišemo historiju i obrazujemo kadrove koji su nosioci društva. Od 2010. godine Gimnazija radi u novim prostorijama. Obrazovanje prolazi kroz turbulentna vremena, a posebno gimnazije koje su nukleus obrazovnog sistema i prkose teškom vremenu u trenutku kada je sve manje djece. Naše najveće bogatstvo su naši učenici, profesori i rezultati rada. Ulažemo u njihovo znanje i napredovanje. U vrijeme drastičnih promjena budućnost će naslijediti oni koji uče, stiču znanje i koji imaju radni odgoj na vrlo visokom nivou. Vama dragi učenici želim da ponesete raznovrsno znanje koje možete steći u Gimnaziji i da budete odabrana generacija bosanskohercegovačkog društva.

Dan škole je prilika da se osvrnemo i pohvalimimo za naša postignuća. Gimnazija Živinice prošle godine na vrednovanju rezultata rada koje provodi Pedagoški zavod, u stavci postignutih rezultata u učenju i vladanju već tradicionalno zauzima prvo mjesto na kantonu. Ostvarene rezultate o radu škole i postignućima učenika i njihovih mentora u tekućoj školskoj godini, imenom i prezimenom možete čuti i vidjeti u nastavku programa”, rekao je u svom obraćanju na svečanosti povodom Dana škole direktor Gimnazije Sanel Mumić.

Potom je Mumić javno, učenicima i njihovim profesorima- mentorima, još jednom čestitam na postignutim rezultatima u ovoj školskoj godini, uz uvjerenje da će nastaviti sa ovakvim radom i narednih godina.

“Škola ne može sama. Stoga smo otvoreni i usmjereni na saradnju s lokalnom zajednicom. Koristim se prilikom da zahvalim našim privrednicima koji nas pomažu, zahvaljujem se kolegama, Školskom odboru, Vijeću roditelja i Vijeću učenika ustanovama, Općini Živinice i svima koji su na bilo koji način doprinijeli boljem radu škole i potaknuli nas na bolja postignuća”, rekao je na kraju direktor Mumić.

Učenica generacije Lejla Mulavdić

Čestitke nastavnom osoblju i učenicima Gimnazije povodom Dana škole uputili su općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković, koji je poželio mnogo uspjeha i u narednim godinama, a pročitan je i telegram čestika ministra za obrazovanje u Vladi TK Zlatana Murtovića.Čestitke osoblju i učenicima škole uputio je i profesor Zvonko Tadić, koji je proglašen za najboljeg učenika prve generacije gimnazijalaca maturanata daleke 1968.godine.

Svečanost u povodu Dana škole JU Gimnazija bila je prilika da se dodjele pohvale istaknutim učenicima i zaposlenicima za postignute rezultate, te zahvalnice organizacijama i pojedincima za uspejšnu saradnju u realizaciji programskih zadataka škole.

Za dugogodišnji uspješan rad nagrađeni su djelatnici Gimnazije Hasan Rahmanović, dr.Sead Noćajević, Tihomir Vasić, Muhidin Šišić, Jusuf Beridan, Anto Jurica, Zumra Selimovic i Osman Šarić.

Najboljim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim i državnom takmičenju uručit će se priznanja naknadno. Takođe, priznanja će se uručiti i njihovim mentorima-profesorima.

Za najboljeg učenika prvog razreda proglašen je Petar Lučić, drugog Irma Nišić, trećeg Elma Nukić i četvrtog razreda Jasmina Bešić.

Za učenicu generacije školske 2016/17. godine u JU Gimnaziji proglašena je Lejla Mulavdić, koja je nagrađena prigodnim poklonima od svoje škole, općinskog načelnika Kamenjakovića, te predsatvnika PK Višća i RMU Đurđevik.

U kulturno zabavnom dijelu programa nastupile su školske sekcije iz djelatnosti kulturnog stvaralaštva./Š.Gadžo/

 

Vaš komentar na članak: