Za osnovne i srednje škole tokom zimskog raspusta organizovani su seminari i predavanja iz oblasti odgojno-obrazovnog rada. U JU Gimnazija Živinice redovno se održavaju predavanja sa značajnim temama koje su oduševile prisutne. Dr. Sead Noćajević je u interesantnoj živućoj temi podsjetio prisutne na bitnost održavnja zdravog stila življenja, kroz svoju temu “BIOLOŠKI AKTIVNE TVARI U PROMOCIJI ZDRAVLJA”.

Istakao je značaj voća i povrća kao riznicu zdravlja, te potrebu redovna konzumacija u svakoj prilici, a pogotovo u ovim oskudnim zimskim danima, da se treba što više konzumirati pomenute namjernice, fito porijekla, kako bi osigurali imunitet do dolaska sezonskog voća i povrća.

U okviru kolektivnog stručnog usavršavanja jučer je Gimnaziji održano predavanje na temu “Dobra i loša komunikacija”, koju je prezentovala profesorica Muljka Hamzagić. Prisutni profesori aktivno su učestvovali u radionicama. U narednim danima, planirane su teme koje će se prezentovati profesorima Gimnazije u okviru redovnog strucnog usavrsavanja.

Vaš komentar na članak: