Živinička Gimnazija osnovana je davne 1964. godine i od tada pa do danas nebrojeno puta je dokazala da je ona najbolji izbor za djecu koja imaju različite talente ali koji će se tek profilirati odlaskom na fakultet.

I u ovoj generaciji djece koja pohađaju Gimnaziju ima neospornih talenata koja su svoju darovitost okrunila i prestižnim priznanjima na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Petar Lučić, učenik I-4 razreda naše škole, osvojio Gran pri na književnoj manifestaciji Veljkovi dani u Somboru.

Prema najnovijim podacima Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona učenici živiničke Gimnazije najbolji su u učenju i vladanju ali osim toga vrlo dobre rezultate postižu i u vannastavnim aktivnostima kroz različite sekcije.

Ovom prilikom predstavljamo vam troje učenika Gimnazije koji su u prvom polugodištu osvojili prestižna priznanja u oblasti likovne umjetnosti i književnosti.To su Petar Lučić i Belma Ramić koji su svojim literalnim radovima “osvjetlali obraz“ svoje škole i Elma Nukić koja je svojim crtežima doprinijela još boljem rejtingu i imidžu škole koju pohađa.

Belma Ramić učenica prvog razreda Gimnazije, osvojila je prvo mjesto na literarnom konkursu koji je objavio Muzej “Alija Izetbegović” u Sarajevu. Na konkurs je pristiglo preko 500 radova iz cijele BiH, a komisija je odabrala tri najbolja koja će biti nagrađena.

Bosna i Hercegovina puna je mladih ljudi koji imaju izvanredne talente u različitim oblastima ljudskog djelovanja samo ih treba podstaći da te nadarenosti i pokažu.

Politika menadžmenta i uposlenika Gimnazije Živinice jeste upravo razvijanje sposobnosti i znanja kod svakog njihovog učenika i omogućavanje uslova za kvalitetan rad.

Nadamo se da će i šira zajednica početi prepoznavati bogatstvo koje imamo u našoj djeci i da će sve činiti da ta djeca svoje znanje i talente ulože u prosperitet svoje domovine.

Učenica Elma Nukić, učestvovala je na konkursu “PROBUDI, POKRENI, PROMIJENI” koji je objavljen povodom međunarodne kampanje “16 dana ativizma protiv rodno zasnovanog nasilja” koji je implementirala TPO Fondacija Sarajevo. Elma N. na ovome konkursu osvojila je II (drugo) mjesto, odnosno njen rad u konkurenciji sa 60 prijavljenih radova iz cijele BiH, bio je jedan od najboljih./J. R.-RTV Zivinice/

Vaš komentar na članak: