Davne 1994, svjetska organizacija UN, dodijeliše i svjetski dan najzaslužnijim, koji uče i podučavaju naše najveće bogatstvo, našu djecu. Prosvjetari su prije proglašenja od UN više poštovani i uvažavani od društva.

Danas u našoj nam jednoj jedinoj državi Bosni i Hercegovini, poziv prosvetara je isto važan kao i nekada, ali nisu uvaženi. Mi i dalje radimo ovaj plemeniti najhumaniji posao dušom i ljubavlju prema djeci, ne osvrćući se na one koji nemaju osjećaja za nama.

Da postoji razumijevanje među prosvetnim radnicima u JU Gimnaziji Živinice jednoglasni su bili kada je u pitanju najzaslužniji među zaslužnim, jednoglasni su bili da njihov kolega prof. Hasan Rahmanović, dobije priznanje koje dodjeljuje resorno ministarstvo povodom 5. oktobra Svjetskog dana učitelja.Ovo priznanje svi uposlenici u JU Gimnazija Živinice su sa oduševljenjem prihvatili.

U nadi da će se vrijednost prosvjetara u društu staviti na nivo gdje i pripada. Prosvjetnom radniku ne treba puno, iskreno uvažavanje i priznanje njihovog izuzetno napornog rada.To je ujedno i prilika za iskazivanje poštovanja učiteljskoj profesiji, te zalaganju i trudu koji učitelji, nastavnici i profesori svakodnevno ulažu kako bi stvarali društvo znanja, razvijali dječje intelektualne i stvaralačke potencijale, te želju za usvajanjem znanja.

Dragi učitelji-nastavnici i profesori, u povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja želimo vam prije svega mnogo zdravlja, lične i porodične sreće i uspjeha u poslu kojim se bavite.Vi ste ti koji stvarate našu budućnost, oblikujete naše najveće bogatstvo, našu djecu!Dr.Sead Noćajević-JU Gimnazija Živinice/

Vaš komentar na članak: