I ove godine Mješovita srednja škola u Živinicama osvaja prvo mjesto u kategoriji mješovitih i drugih srednjih škola u Tuzlanskom kantonu, a u ukupnom poretku mješovitih srednjih škola i gimnazija TK, MSŠ Živinice je zauzela drugo mjesto, odmah iza Behram begove medrese iz Tuzle.

Evaluacija škola je od multifunkcionalnog značaja, jer obuhvata cijelokupnu aktivnost tokom jedne školske godine, posebno se prate rezultati u učenju i vladanju kao i organizaciju obrazovno-odgojnog rada; kako kroz redovnu nastavu; vannastavne aktivnosti; školsku biblioteku; nastavni kadar, rad stručnih i savjetodavnih organa; rad direktora, pomoćnika i pedagoga škole; stanje objekta, dvorišta i sportskih terena; takmičenja i manifestacije učenika, te ostala takmičenja, smotre i manifestacije.

“Za nas je ponovno osvajanje prvog mjesta u Tuzlanskom kantonu velika čast i veliko priznanje, ali ujedno i velika obaveza. Bez obzira što smo prvo mjesto imamo još prostora za dalje napredovanje i postizanje još boljih rezultata. Posebno sa zadovoljstvom ističem postignute rezultate u 11 vrednovanih disciplina, među kojima su vrednovanje stručnog kadra, rad direktora i njegovih saradnika, te uspjesi na raznim učeničkim takmičenjima u organizaciji Pedagoškog zavoda i Ministarstva obrazovanja TK. Ono što posebno čini ovu školu prepoznatljivom u TK i šire je da u krugu od 5 hiljada kvadratnih metara, bez obzira na kapacitet škole, rješavamo pitanje izvođenja nastave, kako stručno teoretske tako i praktične nastave u vlastitom radioničkom prostoru”, ističe direktor mr.Ramiz Glavić.

Ova obrazovna ustanova već sada tradicionalno je u vrhu po rezultatima, od školske 2012./2013.godine, pa i prošla školska 2015/16.,je samo potvrdila da primat među srednjim školama drže, a to je rezultat timskog rada menadžmenta, profesora , uposlenika, a svakako i vrlo važni su učenici koji postižu rezultat./S.N./

Vaš komentar na članak: