Učenici MSŠ pokazali su svoj glumački talenat u predsatvi Tolerancijom do pravednijeg života. Nakon što su imali nekoliko nastupa u Živinicama učestvoavli su i na Festivalu dramskih ostvarenja srednjoškolaca BiH u Konjicu, gdje su ostavili veoma dobar utisak i dobili nekoliko nagrada.

Radnja predstave Tolerancijom do pravednijeg života dešava se u dvije porodice koje povezuju glavni likovi: jedna je siromašna (brat i sestra), a druga je bogata (otac, majka i sin). Radnja se zapliće kada bogati sin sa društvom maltretira siromašnog mladića, a konflikt se nastavlja u siromašnoj porodici. Sestra zbog karijere ostavlja brata koji prodaje stare stvari, a završava se pomirenjem mladića i ponudom za posao.

Predstava u Konjicu naišla je na nepodjeljene simpatije publike i stručnog žirija, pa je Ernad Glavinić dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, a Ajla Jusić za autorski tekst i ulogu pjevačice. O svojim utiscima iz Konjica Ajla kaže:

“Pa mogu reći da sam pozitivno iznenađena. Bilo mi je odlično, a i mojim kolegama takođe. Da radost bude kompletnija nismo došli praznih ruku iz Konjica, već sa 3 nagrade. Valjda to pokazuje i dokazuje naš talenat i volju za svim ovime što volimo da radimo. I naravno na ovome nećemo stati, trudit ćemo se još više za bolje, naravno”.

U predsatvi su svoj glumački talenat pokazali Ajla Jusić, Lejla Čerkezović, Halil Resić, Belmin Parić, Ermin Begić, Ernad Glavinić, Edin Mukinović, Amina Bojic, Velid Meštrić, Ajla Imamović, Amir Ćasurović, Merima Tulumović, Demir Rahimić i Belmin Smajić./Š.G./

Vaš komentar na članak: