Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona objavio je rezultate vrednovanja rada škola krajem prošle godine, pa je prema tim rezultatima JU Prva osnovna škola Zivinice za školsku 2015/2016.godinu osvojila: 1.mjesto na općini, 2.mjesto u kategoriji škole preko 750 učenika i 3.mjesto u ukupnim rezultatima vrednovanja na podrucju Tuzlanskog kantona.

Nastava je u Prvoj osnovnoj školi stručno zastupljena i svake godine prilikom vrednovanja rada škola na TK, ova odgojno-obrazovna ustanova je uvijek u samom vrhu, a povodom novog uspjeha direktor omer Ramić kaže:

“Već po tradiciji naša škola je uvijek u samom vrhu aktivnosti na TK i za to su zaslužni svi članovi našeg kolektiva. Rekli smo da ćemo nastojati nastaviti tu lijepu tradiciju uspješnosti i ponovo smo uspjeli. Postigli smo značajne rezultate na brojnim takmičenjima učenika iz nastavnih predmeta, sporta i kulturnih aktivnosti, tako da su se naši učenici plasirali sa općinskih takmičenja, na kantonalana, fedaeralna, državna i internacionalna takmičenja, gdje takođe imaju veoma zapažene nastupe, što je značajno za dalju afirmaciju naše škole”.

Dok su učenici na raspustu u Prvoj osnovnoj školi nastoje obaviti potrebne radnje na uredjenju školskih prostorija, dok će nastavno osoblje biti rasporedjeno na razne seminiare, kako bi spremni dočekali nastavak rada u drugom polugodištu./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: