Dragi naši prijatelji, odazovimo se još jednoj humanoj akciji za našu djecu.

Ako imate lektirne sadržaje u svojim domovima , a u dobrom su stanju i postale su Vam suvišne u vašoj privatnoj biblioteci, ako ste u mogućnosti i imate želju da kupite neke od navedenih lektirnih naslova priključite se humanitarnoj akciji „Knjiga s posvetom“ i na ovaj način pomozite marginaliziranim školama i njihovim učenicima da ispune svoj nastavni sadržaj i obogate svoju pismenost.

Veliki broj učenika nažalost i danas nije u mogunosti da se druže sa knjigom, čak i sa obaveznom lektirom jer je knjižni fond u njihovim školama jako siromašan, a javne biblioteke udaljene i po nekoliko kilometara od mjesta stanovanja.

Stoga, ukoliko ste se odlučite pokloniti knjigu školskoj biblioteci, molimo vas napišite posvetu kako bi vaša velikodušna donacija ostala zabilježena za sva vremena.

Lektirne sadržaje možete donirati od ponedjeljka do subote u prostorijama Udruženja „Zemlja djece u BiH „ u terminima od 09:00-16:00h.

Donatori će biti navedeni na web stranicama našega Udruženja i škole kojom budu donirane lektire kao znak zahvale za sudjelovanje u projektu.

Spisak potrebnih lektirnih sadržaja nalazi se u prilogu.

Pokažimo opet našu humanost i na ovaj način pomozimo našim drugarima./Udruženje Zemlja djece u BiH/

Vaš komentar na članak: