U posljednje vrijeme povećava se postepeno broj kulturnih manifestacija na području naše općine. Tako je danas odigrana predstava “Šarena družina” u Domu kulture u Šerićima i to specijalno za učenike Osnovne škole Šerići.

Predstavu su pogledali učenici od prvog do šestog razreda i bili su impresionirani ovom izuzetnom kulturnom dogadjaju, što nije prvi puta da članovi dramske sekcije KUD Modrački mornari takodje uljepšaju svakodnevnicu ovog simpatičnog mjesta.

“Pouka i poruka odigrane predstave je da djeca cijene drugarstvo i da čuvaju prijateljstva. Mi kao mladi ljudi smo se potrudili da djeca uživaju i da se opuste, što su oni znali cijeniti pažnjom i aplauzima”, rekao nam je mladi glumac Modračkih mornara Armin Suljić.

Tako je posjeta predstavi nagradjena aplauzima, što je za mlade glumce amatere bilo dovoljno, pa o cijeni za ulaznicu nisu ni razmišljali.

U predstavi “Šarena družina” igrali su Naida Čičkušić,Alma Nuhić, Elvedina Hodžić, Belma Karić, Alma Kuduzović, Almina Kamberović, Alema Hasić, Nadir Kamberović, Mirza Čičkušić, Edin Čičkušić, Jasmin Čičkušić i Armin Suljić.

Scenarista i režiser je Armin Suljić, a za muziku i svjetla bila je zadužena Velma Mašić./Press MM?

Vaš komentar na članak: